maandag 8 augustus 2022 09:03
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 juli 2022

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) heeft in samenwerking met voorzitter van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) Jan van Zanen het nieuwe ondersteuningsprogramma voor Caribische overheden gelanceerd. 

Met de Caribische Uitwisselingsfaciliteit biedt VNG de zes Caribische eilanden assistentie bij capaciteit-, leer- of adviseringsbehoeften op het gebied van overheidsvraagstukken. Dat houdt in dat er korte expertmissies worden uitgevoerd op de eilanden en dat er stagemogelijkheden zijn voor Caribische staf in een gemeente. “Gemeenten en Caribische overheden staan namelijk vaak voor vergelijkbare uitdagingen, wat betekent dat verdere kennisdeling enorme toegevoegde waarde heeft”, aldus VNG.

Binnenkort worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd voor gemeenten, provincies en departementen die willen bijdragen aan het programma. De Caribische Uitwisselingsfaciliteit is een pilot van een jaar. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram