maandag 8 augustus 2022 08:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 juli 2022

Het Nationaal Instituut Nederlandse Slavernijverleden en erfenis (NiNSee) organiseert op 21 augustus het Tula Herdenkingsconcert 2022. Het concert wordt gehouden in het Internationaal Theater Amsterdam.

Het concert is ter nagedachtenis aan Tula die in augustus 1795 de leider was van de grootste opstand van slaafgemaakten in het Caribisch deel van het Koninkrijk. De verzetsheld werd in 2010 op Curaçao uitgeroepen tot nationale held.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw zal samen met de Curaçaose componist Randal Corsen verschillende muziekwerken presenteren. Daarnaast heeft NiNSee zanger Dibo Doran aangekondigd als special guest. 

“Bezoekers worden vanaf de traditionele Tambu van de slaafgemaakten meegenomen op een reis door het muzikale erfgoed van de eilanden”, aldus het Internationaal Theater. “Alles vervat in schitterende Big Band arrangementen die gestoeld zijn op de kenmerkende diversiteit en bewogen gedeelde historie van de verschillende eilanden.”

Tickets zijn verkrijgbaar via de website www.ita.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram