dinsdag 9 augustus 2022 06:33
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 juli 2022

De ongedocumenteerden in de SDKK-gevangenis zijn vrijgelaten, maar de Curaçaose overheid gaat in hoger beroep. Dat meldt de Extra. De overheid wil beroep aantekenen in het vonnis van 14 juli, waarin de vrijlating van ongedocumenteerden werd geëist. 

De rechter stelde dat Blok 1 in beginsel aan de voorwaarden voor vreemdelingenbewaring voldoet. Echter blijkt het beleid dat wordt toegepast strenger te zijn dan bij de rest van de gevangenis. De Venezolanen moesten achttien uur per dag in hun cel verblijven. Daarnaast is er in de zes uur dat de eisers hun cel uit mogen geen zicht op de buitenwereld en wordt geen zinvolle dagbesteding aangeboden. Strafrechtelijke gedetineerden beschikken daarentegen over een sporthal, bibliotheek en werkplaats.

Minister van Justitie Shalten Hato (MFK) geeft aan dat er weinig financiële ruimte is om aan de eisen te kunnen voldoen, maar dat de juridische basis van vasthouden en terug laten keren naar het thuisland wel in orde is. Er zal hier op korte termijn een oplossing voor worden gezocht. Daarom zal de overheid in hoger beroep gaan in de zaak. 

Alle ongedocumenteerden zijn op dit moment vrijgelaten, wel hebben zij hun huidige verblijfsgegevens door moeten geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram