dinsdag 9 augustus 2022 07:31
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 juli 2022

In de eerste zes maanden van 2022 telde Hato Airport ruim 655.000 aankomende en vertrekkende passagiers. Een herstel van 91 procent vergeleken met het aantal passagiersbewegingen in dezelfde periode in 2019.

Nederland blijft de markt domineren met een bezoekersaantal van 54 procent. 16 procent van de bezoekers was afkomstig van de Caribische eilanden en 13 procent uit de Verenigde Staten.

Volgens Curaçao Airport Partners (CAP) was de impact van de Omikron-variant van het coronavirus minimaal. De afschaffing van inreismaatregelen en de vele boekingen in de mei- en paasvakantie droegen bij aan het herstel van het passagiersverkeer van en naar Curaçao.

CAP is tevreden met de positieve resultaten en verwacht een aanhoudende groei in het tweede semester van 2022. Desondanks is de organisatie voorzichtig optimistisch. “De oorlog in Oekraïne, de inflatie en het tekort aan personeel bij luchthavens zullen een impact hebben op de verdere ontwikkelingen”, aldus CAP.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram