dinsdag 9 augustus 2022 06:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 juli 2022

De onderhandelingen met oud-premier Gerrit Schotte zijn volgens het Openbaar Ministerie in volle gang. Dat meldt de Amigoe. Schotte bevindt zich momenteel echter in Colombia. 

Dat blijkt uit beelden op sociale media. Schotte was ‘live’ gegaan op zijn Facebookpagina in Cali, waar zijn dochter deelnam aan een paardrijwedstrijd. Volgende week staat er volgens het OM nog een gesprek gepland met Schotte. Het OM heeft laten weten de betalingsregeling pas te overwegen als Schotte een ‘substantieel bedrag’ heeft betaald. 

Schotte werd tot drie jaar celstraf veroordeeld voor corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Daarnaast moet de voormalig minister-president 1,8 miljoen gulden betalen aan het OM. Als hij dit geld niet bij elkaar krijgt, moet hij opnieuw drie jaar terug de gevangenis in. De deadline voor deze betaling is 12 mei al verlopen.

Beeld: Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram