maandag 8 augustus 2022 09:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 juli 2022

De prijs van eieren wordt binnenkort met 35 procent verhoogd. Minister van Economische Onwikkeling (MEO) Ruisandro Cijntje (PNP) laat aan het Antilliaans Dagblad weten dat de Raad van Ministers daar woensdag mee akkoord is gegaan.

Eieren vallen onder de Makutu Básiko, de basismand met producten waarvan de overheid de maximumprijs heeft bepaald. Kippenboeren gaven eerder deze week aan in de problemen te zitten omdat zij het kippenvoer en de transportkosten niet meer kunnen betalen.

Met de prijsverhoging komt Cijntje de kippenboeren op het eiland tegemoet. De minister verwacht dat de aanpassingen over twee weken kunnen worden doorgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram