maandag 8 augustus 2022 10:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 juli 2022

De Nederlandse minister Carola Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen (CU) noemt de armoedeproblematiek in Caribisch Nederland ‘schrikbarend groot’. Dat schrijft de minister in een brief aan de Nederlandse regering.

Het belangrijkste doel van het kabinet is volgens Schouten om de levensstandaard in Caribisch Nederland te verbeteren. Zo zal er worden toegewerkt naar een ijkpunt voor het sociaal minimum, dit ijkpunt moet in 2025 gerealiseerd zijn. Schouten maakt zich zorgen over de gestegen kosten van levensonderhoud. Het gaat hierbij met name om de energie- en voedselprijzen in combinatie met een relatief groot aandeel huishoudens met lage inkomens.

In 2025 zal er bovendien een nieuw onderzoek worden gedaan naar het ijkpunt sociaal minimum om te zien of de inkomens en de kosten van levensonderhoud met elkaar in balans zijn gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram