dinsdag 12 september 2023 23:44
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 juli 2022

Het minimumloon op Curaçao wordt binnenkort verhoogd. Dat zegt minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Ornelio ‘Kid’ Martina (PNP) op Dolfijn FM. Hij zegt dit in reactie op de bonus van 1750 gulden voor ambtenaren. 

De bonus stuitte op kritiek vanuit de samenleving en vragen van gouverneur Lucille George-Wout. De inhoud van deze vragen is geheim, maar deze zijn volgens Martina naar tevredenheid beantwoord. ‘Er moet een verschil zijn tussen de overheid als werkgever en de overheid als bewaarder van het algemene belang’, aldus Martina. De laatste jaren hebben de ambtenaren volgens de bewindsman heel hard moeten werken en veel moeten inleveren. Om de rest van de bevolking tegemoet te komen zal binnenkort het minimumloon worden verhoogd, zo verklaart Martina. SOAW-Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia laat desgevraagd weten dat het wetsontwerp voor de loonsverhoging momenteel in de adviesronde is. 

Alle ambtenaren, ook de werknemers die in de hogere salarisschalen vallen, krijgen dezelfde bonus van 1750 gulden uitgekeerd.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram