maandag 8 augustus 2022 09:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 juli 2022

De best afgestudeerden van het Korps Politie Curaçao (KPC) hebben onlangs een lunch gehad met minister Shalten Hato (MFK) van Justitie. Het tweetal sprak met de minister over hun visie voor het korps.

Eind juni slaagden zeventien agenten voor de Basis Politie Opleiding aan het Opleidingsinstituut Rechtshandhaving & Veiligheidszorg (ORV). Bij de opleiding wordt vooral nadruk gelegd op de vaardigheden in de praktijk. Zoals het verlenen van noodhulp, surveilleren, toepassen en uitvoeren van opsporingstaken, handhaven, toezicht houden en verbaliserend optreden. Ook omgaan met publiek en het toepassen van psychologie zijn een belangrijk deel van de opleiding.

Hato heeft met de agenten gesproken over zijn eigen studietraject. Ook spraken de agenten hun wensen uit om verder te studeren en door te groeien binnen het korps. “Ik juicht het toe dat deze twee agenten verder willen groeien in hun loopbaan”, aldus de minister. “Ik denk dat dat heel belangrijk is. Ik werk hard om de politie te versterken en mogelijkheden te creëren om te groeien binnen het korps.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram