maandag 8 augustus 2022 10:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 juli 2022

De 27-jarige man die maandag is aangehouden op Curaçao is donderdagochtend overgebracht naar Nederland. De man word verdacht van betrokkenheid bij de moordaanslag op misdaadverslaggever Peter R. De vries en deelname aan een criminele organisatie.

De Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij. Het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van andere betrokkenen bij de moord op De Vries wordt uitgevoerd door de Landelijke Recherche onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Twee verdachten die deze week zijn aangehouden, waaronder de man op Curaçao, zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam. De derde verdachte werd in Barcelona gearresteerd. De 26-jarige man zit nog in Spanje, maar verzet zich niet tegen zijn overlevering. Het Openbaar Ministerie verwacht dat hij mogelijk volgende week wordt overgeleverd aan Nederland.

Donderdagmiddag werd ook de 27-jarige Poolse man die in Lelystad werd aangehouden voorgeleid. De man wordt verdacht van het aansturen van de uitvoerders van de moord op de misdaadverslaggever. Hij is vermoedelijk de gebruiker van de Google Pixel telefoon waarmee op 6 juli is gecommuniceerd met de uitvoerders van de moord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram