maandag 8 augustus 2022 09:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 juli 2022

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) noemt de financieel-economische staat van Aruba, met een staatsschuld boven 100 procent van het bruto binnenlands product en een zeer kwetsbare economie, zeer zorgelijk.

Dat zegt van Huffelen in reactie op kamervragen van de VVD en het CDA en over het het feit dat Aruba geen boodschap zou hebben aan de Rijksministerraad (RMR) en het College Financieel Toezicht(Cft). Vanwege de Nederlandse liquiditeitsleningen zijn er volgens Van Huffelen nauwelijks directe financiële gevolgen, omdat Nederland tot 2023 geen rente vraagt. Indirect kan een stijgende overheidsschuld de rentetarieven doen toenemen, waardoor er na 2023 problemen kunnen ontstaan voor Aruba.  

Als Aruba de RMR-besluitvorming en de Cft-adviezen niet opvolgt, kunnen de betalingsachterstanden van Aruba oplopen. Van Huffelen heeft de Arubaanse premier Evelyn Wever-Croes (MEP) ingelicht over de situatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram