vrijdag 12 augustus 2022 20:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: redactie
|
6 juli 2022

Nederlands parlementslid Sylvana Simons (BIJ1) zegt dat in de toeslagenaffaire het slavernijverleden van Nederland terug te zien is. Daarover stelde Simons kamervragen aan staatssecretaris van Financiën Marnix van Rij (CDA).  

Uit onderzoek van de NOS bleek eerder dat Surinaamse en Caribische ouders veruit het vaakst slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire. Simons schetst dat de koloniale erfenis hierin zichtbaar is, omdat zwarte mensen sneller als fraudeur worden neergezet. In deze vorm leeft anti-Zwart racisme nog altijd door in ons heden, volgens Simons.  

Om hier verandering in te brengen vraagt Simons aan Van Rij om het Zwart Manifest als leidraad te nemen en daarnaast mensen uit de Surinaamse en Caribische gemeenschappen zelf leidend te maken in de te nemen maatregelen. Op deze manier denkt ​​Simons dat er ‘een duurzaam en holistisch beleid ingesteld kan worden dat de levensverwoestende gevolgen van ons gedeeld verleden moet elimineren.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram