vrijdag 29 september 2023 13:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie
|
5 juli 2022

Eén van de twee verdachten die filmpjes maakte direct na de moord op Peter R. de Vries is aangehouden op Curaçao.  

De andere verdachte werd in Spanje gearresteerd. De twee verdachten waren onmiddellijk de Lange Leidsedwarsstraat om filmpjes te maken en te verspreiden van De Vries. Waarschijnlijk was dit met de bedoeling om de maatschappelijke schok van de aanslag zo groot mogelijk te laten zijn.

Op Curaçao is een 27-jarige Nederlandse man aangehouden, hij wordt binnenkort overgebracht naar Nederland. Het onderzoek van de Nederlandse Landelijke Recherche naar de opdrachtgevers van de aanslag loopt nog door. 

Het Nederlandse OM laat weten dat de Landsrecherche ‘zeer erkentelijk’ is voor de verleende assistentie van Openbaar Ministerie op Curaçao, het Recherche Samenwerkingsteam (RST), het Korps Politie Curaçao en de Spaanse autoriteiten.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram