dinsdag 30 mei 2023 23:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 juli 2022

Stichting Nationaal Archeologisch Antropologisch Memoriebeheer (NAAM) is een internationaal project gestart waarin Curaçao en haar cultuurhistorisch erfgoed centraal staan.

In het ‘Curaçao Cultural Landscape Project’ zullen de komende maand archeologiestudenten ervaring opdoen met veldwerk op Curaçao. De studenten worden hierin door buitenlandse en lokale archeologen begeleid. Het project richt zich op de invloed van de inwoners van Curaçao op de natuurlijke omgeving en biodiversiteit. 

Ook wordt er gekeken naar welke oplossingen in het verleden zijn bedacht voor de uitdagingen van het klimaat, zoals droogte en extreem weer. Deze kwesties begonnen namelijk al bij de vroegste bewoners op Curaçao (rond 3400 v. Chr.) en vinden nog steeds plaats. 

Ook vrijwilligers kunnen kennismaken met de archeologen en meehelpen met de werkzaamheden, zoals opgraven en vondsten verzamelen. Dit kan op de zondagen 10, 17 en 24 juli van 8:00 tot 11:00 uur. Op zaterdag 30 juli zal is er een open dag voor iedereen die geïnteresseerd is in de resultaten.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram