maandag 8 augustus 2022 08:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 juli 2022

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vindt dat het natuurbehoud van de zes Caribische eilanden nog onvoldoende wordt aangepakt. Volgens de organisatie is de huidige steun vanuit Nederland vooral gericht op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. 

In juni bracht staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) een bezoek aan het DCNA-kantoor op Bonaire. Er werd een presentatie gegeven over het werk van de organisatie en de uitdagingen en bedreigingen waarmee de beheerorganisaties worden geconfronteerd. Zij zetten zich in om de natuur op de eilanden te beschermen. Daarnaast werden er gesprekken gevoerd over onderwerpen als klimaatverandering en het DCNA Klimaatactieplan Caribisch Nederland.

Volgens de organisatie wordt er nog te weinig actie ondernomen op het gebied van natuurbehoud. De steun vanuit Nederland zou met name gericht zijn op de BES-eilanden. “Maar de natuur kent geen grenzen”, aldus DCNA. “Daarom is het van het grootste belang dat het Koninkrijk alle zes de Caribische eilanden ondersteunt en alle zes de eilanden betrekt in natuurbehoudplannen en -projecten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram