maandag 8 augustus 2022 09:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 juli 2022

De werkgroep die zich heeft gebogen over de verantwoordelijkheden van Aruba, Curacao, Sint Maarten en Nederland afzonderlijk en die van het Koninkrijk als geheel is afgerond. Dat schrijft Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) in het verslag van haar werkbezoek aan de eilanden.

De werkgroep werd opgericht naar aanleiding van het onderwerp 'herziening Statuut' dat genoemd werd in het coalitieakkoord. De groep heeft gezamenlijk een document opgesteld om te komen tot een visie. In het document wordt het verzoek om een inhoudelijke analyse van de verantwoordelijkheden uitgelicht, waarbij de kansen en valkuilen worden benoemd en voorstellen worden gedaan voor een verder proces rond de uitvoering.

“Graag had ik tijdens het vierlandenoverletg op 20 juni met de premiers verder gesproken over de uitvoering, maar omdat de bespreking van de rijkswet COHO meer tijd vergde, zijn we aan dit belangrijke agendapunt niet toegekomen”, aldus Van Huffelen.  Het is nu aan de regeringen van de landen om de notitie voor te leggen aan de verantwoordelijke bewindspersonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram