vrijdag 12 augustus 2022 19:30
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 juli 2022

Roald Lappere wordt per 1 september directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Bruins Slot.

De directeur-generaal Koninkrijksrelaties is verantwoordelijk voor de realisatie van een volledige agenda voor de CAS- en BES-eilanden. Ook vervult de directeur-generaal een rol op het gebied van veiligheid op de eilanden en is hij voorzitter van het bestuurlijk crisisteam.

Lappere is sinds augustus 2017 directeur-generaal Milieu en Internationaal bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarvoor was hij onder andere directeur Algemeen Waterbeleid en Veiligheid. Lappere is vereerd met zijn benoeming. “De afgelopen jaren heb ik al intensief samengewerkt met Caribisch Nederland en in mijn nieuwe rol zal ik de komende jaren met veel plezier en overtuiging invulling geven aan de samenwerking met de Caribische delen van het Koninkrijk.”

One comment on “Roald Lappere nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram