maandag 8 augustus 2022 09:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 juni 2022

Carmabi en Coca-Cola zijn een samenwerking gestart op het gebied van water educatie. Duizenden leerlingen in het voortgezet onderwijs krijgen het programma ‘Van afvalwater naar drinkwater’ aangeboden.

In het nieuwe schooljaar krijgen de leerlingen onderwijs over lokale ecologie. Tijdens de les komen lokale en mondiale milieuproblemen aan bod, leren zij als groep een probleemstelling te formuleren en voeren ze een experiment uit. “Het proces zorgt dat de leerlingen inzicht krijgen in hun eigen omgeving en bewust worden van de ecologische afdruk die je als individu en als samenleving maakt”, aldus Carmabi.

“Bij Coca-Cola zijn wij ons zeer bewust van ons watergebruik”, stelt Myrthe George-Verhulst, Marketing en Sustainability Manager. “De aanwezigheid van water is zo vanzelfsprekend dat we er niet vaak bij stilstaan dat water heel bijzonder is en noodzakelijk voor het leven zoals wij dat kennen. Daarom is dit lesprogramma zo belangrijk en wil Coca-Cola graag haar steun aan dit project leveren.” 

Het programma richt zich op de voor-examenklassen van het vbo, havo en vwo. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram