maandag 8 augustus 2022 09:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 juni 2022

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke de Keda is om 11.00 uur van kracht. 

Het systeem dat het eiland nadert is in snelheid toegenomen. “We moeten dus de strategie aanpassen”, aldus Albert Martis van de Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo). “Er wordt nog steeds gesproken over een grote storing die zuidelijk van Curaçao zal langstrekken. Het systeem kan uitgroeien tot een orkaan.”

De Metro schat de kans groot dat er windsnelheden van orkanische kracht worden gemeten. Vanmiddag rond 13.00 uur zal de wind toenemen en dit kan aanhouden tot vanavond 18.00 tot 19.00 uur.

Alle winkels en bedrijven moeten om 10.00 uur de deuren sluiten. De regering vraagt om medewerking van werkgevers. Om 11.00 uur mag er niemand meer de straat op, behalve mensen met vitale beroepen. Pisas raadt de bevolking aan om de noodradio op 97.9 FM op te zetten en te zorgen voor voldoende batterijen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram