woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De overheid geeft woensdagmiddag opnieuw een Verslag van de Dag over de weersituatie op Curaçao. Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas en een woordvoerder van de Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) zijn aanwezig.

Het Verslag van de Dag begint om 15.00 uur. De Nederlandse vertaling is te volgen via dit liveblog.

We vertalen van minuut tot minuut, dus ververs je browser regelmatig. Het laatste nieuws vind je bovenaan. Door de snelheid van vertalen, kunnen er (spel-)fouten in de tekst voorkomen. Onze excuses daarvoor.

  • Door een internetstoring was deze liveblog niet live en up to date. Onze excuses hiervoor. Hieronder is wel te lezen wat er globaal gezegd is.
  • [15:18] Pisas zegt dat de overheid z’n uiterste best doet om mensenlevens niet in gevaar te brengen. Hij blijft benadrukken dat we de storm niet moeten bagetaliseren en voorzichtig moeten blijven.
  • [15:17] Pisas zegt dat er winden zijn gemeten met hoge snelheden. Tussen 15.00 en 20.00 uur kunnen we harde winden verwqchten. Het calamiteitenteam is paraat en verschillende gebieden op Curacao worden extra in de gaten gehouden.
  • [15:15] Er zal nog wind aankomen. Er is een vliegtuig de depressie ingestuurd en daar worden winden van 90 km/u gemeten. Er bestaat nog steeds de mogelijkheid dat er tropische winden komen. Mensen moeten rekening houden met rukwinden.
  • [15:13] Luciano van de Meteorologische dienst zegt de storing groot is, maar nog geen Bonnie wordt genoemd.
  • [15:10] Vanuit Feffik spreekt Gilmar Pisas voor een zwart gordijn. Er zijn maatregelen genomen om mensen veilig te houden. De informatie die de regering krijgt verandert constant. Het lijkt er volgens Pisas op de de storing minder bedreigend zal zijn. De impact zal dus kleiner zijn, maar we moeten niet doen alsof er niets aan de hand is.
  • [15:04] Het Verslag van de Dag begint over 3 minuten.
  • [15:01] We zijn in afwachting van het Verslag van de Dag.
  • Het Verslag van de Dag begint om 15.00 uur.