maandag 8 augustus 2022 10:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
29 juni 2022

De overheid geeft woensdagavond nog een Verslag van de Dag over de weersituatie op Curaçao. Premier Gilmar 'Pik' Pisas en een woordvoerder van de Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) zijn aanwezig.

Het Verslag van de Dag begint om 20.30 uur. De Nederlandse vertaling is te volgen via dit liveblog.

We vertalen van minuut tot minuut, dus ververs je browser regelmatig. Het laatste nieuws vind je bovenaan. Door de snelheid van vertalen, kunnen er (spel-)fouten in de tekst voorkomen. Onze excuses daarvoor.

 • [21:00] Tot zover het Verslag van de Dag. Dank voor het meelezen met dit Liveblog.
 • [20:59] De regering bedankt het calamiteitenteam. Pisas is trots op het team. Daarnaast bedankt hij iedereen die heeft meegeholpen bij deze crisis. Verder dnkt hij de bevolking voor haar geduld. Hij zegt dat we gespaard zijn gebleven.
 • [20:57] Code oranje zal van kracht worden en de waarschuwing is niet meer van kracht. Shelters worden gesloten om 23.00 uur. Hij herinnert mensen eraan dat in de staart van Tomas in 2010 nog veel regen is gevallen.
 • [20:55] Pisas zegt dat de toke di keda gecanceld wordt om 04.00 uur donderdagochtend. De scholen zullen gesloten blijven, maar er moet wel gewoon gewerkt worden.
 • [20:53] Albert Martis, directeur van de Meteo, zegt rond 20.00 uur overleg gehad te hebben met het Hurricane Center in Miami. Vanavond om 23.00 uur zal de dreiging van harde wind voorbij zijn. De staart van deze storing kan nog zorgen voor regen of wind. Daarom zal de Meteo dit blijven monitoren.
 • [20:50] Meteoroloog Luciano geeft uitleg over het systeem. Vanavond om 20.00 uur bevond het systeem zich 80 km van ons eiland. Bij het Spaanse water is 30 mm water gevallen. De harde winden zijn vooral in het noorden geconstateerd. Het weer moet nog steeds in de gaten worden gehouden Er zijn nog steeds wolkenvelden die saamenhangen met het huidige systeem. Dit kan nog voor regen en onweer zorgen.
 • [20:48] Pisas zegt dat Aruba eerder heeft opgeschaald dan Curacao en vervolgens kwam er kritiek waarom dat niet op Curacao werd gedaan. Pisas vindt dat mensen zich meer moeten verplaatsen in andermans schoenen.
 • [20:44] Pisas zegt dat we wel rekening moeten houden met een aantal punten. Vanaf 1 juni is aangekondigd dat het orkaanseizoen begint en er zijn weinig voorzorgsmaatregelen getroffen door de bevolking. We moeten ons beter voorbereiden. Daarnaast moeten we onze Meteorologische dienst vertrouwen en minder kritiek uiten. Hij roept de bevolking op in de toekomst de aanwijzing van de autoriteiten beter op te volgen. Hij doelt daarmee op het instellen van een vroegere dagklok ipv de avondklok vanaf 16.00 uur.
 • [20:40] Gilmar Pisas zegt dat hij wat meer ontspannen is. Het gevaar is geweken. Meteo zal een uitgebreide uitleg geven. Pisas legt aan de hand van een kaart uit dat er constant sprake was van vorming van een oog rondom onze eilanden. Aangezien we voor dekust van Venezuela liggen is er geen orkaan gekomen.
 • [20:38] Het Verslag van de Dag begint over anderhalve minuut.
 • [20:25] We zijn in afwachting van het Verslag van de Dag.
 • Het Verslag van de Dag begint om 20.30 uur.

One comment on “Liveblog | Overheid geeft update over weersituatie tijdens Verslag van de Dag”

 1. scholen blijven dicht oke , moet wel gewerjt worden dat vind ik top en de ambtenaren ? gaan die nog wat doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram