maandag 8 augustus 2022 07:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 juni 2022

Het crisisteam heeft dinsdag de crisissituatie op Curaçao uitgeroepen. Dat blijkt uit een ministeriële beschikking ondertekend door premier Gilmar Pisas. Vanaf woensdagavond 18.00 uur verkeert het eiland in een rampsituatie.

De dreiging van de tropische storm is in het overleg van het crisisteam gekwalificeerd als een crisis en de komst van de tropische storm zal worden gekwalificeerd als een ramp. De premier heeft vanaf nu het zogeheten ‘opperbevel’ en is daarmee bevoegd om, met het oog op de bestrijding van een ramp, alle bevelen te geven die hij nodig acht.

Het rampenplan mag nu in werking worden gesteld en eventueel worden opgeschaald naar de hoogste rampen- en incidentenbestrijdingsprocedure.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram