maandag 8 augustus 2022 09:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 juni 2022

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog geen betalingsregeling getroffen met oud-premier Gerrit Schotte. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. De reden hiervoor is dat de advocaat van Schotte, Paula Janssen, in het buitenland verbleef. 

Officier van Justitie Guillano Schoop legt uit dat het er door Janssen’s afwezigheid nog niet van is gekomen om afspraken te maken over een mogelijke betalingsregeling. Schotte werd tot drie jaar celstraf veroordeeld voor corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Daarnaast moet de voormalig minister-president 1,8 miljoen gulden betalen aan het OM. Als hij dit geld niet bij elkaar krijgt moet hij opnieuw drie jaar terug naar de gevangenis. De deadline voor deze betaling is 12 mei al verlopen. 

Vorige maand startte Schotte een crowdfunding om het bedrag bij elkaar te krijgen, kort daarna besloot Orco Bank zijn rekening af te schermen voor donaties. Wanneer er wel een betalingsregeling zal worden getroffen is nog niet bekend, wel moet deze volgens Schoop realistisch zijn en binnen een relatief korte periode worden afgelost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram