woensdag 31 mei 2023 08:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 juni 2022

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft verschillende gesprekken gevoerd met stakeholders op Sint Maarten. De ontmoeting volgde op de publicatie van het Financial Stability Report van de bank in mei 2022.

Er is gesproken met de representatieve organisaties van de banken, verzekeringsmaatschappijen en het Algemeen Pensioenfonds Sint Maarten. Ook werd er een bezoek gebracht aan het ministerie van Financiën, het ministerie van Toerisme, Economie, Verkeer en Telecommunicatie en vertegenwoordigers van de Nederlandse regering. De belangrijkste onderwerpen van het gesprekken waren het Financial Stability Report en de voorgenomen invoering van een depositogarantiestelsel.

De CBCS heeft informatie gegeven over de laatste ontwikkelingen in de sector en de waardevolle input geleverd door het rapport. De vertegenwoordigers van de financiële sector hebben hun waardering uitgesproken voor het inzicht dat het document heeft gegeven. De volgende besprekingsronde zal worden gehouden met stakeholders op Curaçao. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram