woensdag 17 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het ministerie van van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) is sinds 1 juni versterkt met een speciale eenheid die zich bezighoudt met subsidies. De groep bestaat uit tien extra medewerkers.

Dat maakte SOAW-minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) donderdag bekend tijdens een persconferentie. Het gaat om een pilotproject van één jaar. De medewerkers gaan aan de slag met het toekennen en evalueren van subsidies, waardoor het subsidiebeleid zal verbeteren en transparanter zal worden.

De tien extra medewerkers hebben al verschillende cursussen gevolgd die gegeven worden door Nederlandse professionals. Hiermee worden volgens de minister grote stappen gezet voor het verbeteren van de financiële administratie van Curaçao.