woensdag 6 juli 2022 20:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 juni 2022

TUI schrapt geen vluchten naar Aruba, Bonaire en Curaçao deze zomer vanwege de maatregelen van Schiphol. Dat bevestigt regiomanager Rick van der Pluijm tegenover Nu.cw.

Schiphol kampt met een groot tekort aan beveiligers en bagagemedewerkers. Daarnaast is de stroom vakantiegangers flink toegenomen. Dit zorgt al weken voor grote drukte op de luchthaven. Daarom gaat Schiphol per 7 juli een maximum aantal vertrekkende reizigers per dag verwerken. De luchthaven zal de komende zomerperiode aan groot aantal vluchten schrappen.

TUI bevestigt dat het vluchtschema naar de ABC-eilanden ongewijzigd blijft. Daarnaast zullen de maatregelen van Schiphol ook geen gevolgen hebben voor de KLM-vluchten van en naar het Caribisch gebied en Suriname. Dat bevestigde regiomanager Dirk Buitelaar afgelopen week.

KLM gaat een limiet instellen voor het aantal tickets dat nog verkocht wordt met vertrek van Schiphol gedurende de piekperiode. Deze maatregel komt bovenop de bestaande acties van KLM, zoals het spreiden van vluchten. TUI zal vluchten verplaatsen naar andere luchthavens om tegemoet te komen aan de maatregelen van Schiphol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram