zondag 2 april 2023 06:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 juni 2022

Minister van Financien Javier Silvania (MFK) noemt de voorwaarden van staatssecretaris Van Huffelen om de 12,5 procent af te schaffen ‘discriminatoir.’ Dat zei de minister dinsdag op een persconferentie over restitutie en de rol van de minister van Financiën in de 12,5 procent salariskorting.

De vijf voorwaarden om de korting af te mogen schaffen zijn de normering van topinkomens, geen liquiditeitssteun van Nederland, werken aan het begrotingstekort, akkoord van de Rijksministerraad en de eis dat de korting alleen bij de laagste salarisschalen wordt geschrapt. Silvania meldt dat de Curaçaose regering het hiermee oneens is en noemt het discriminatoir. 

De voorwaarden van staatssecretaris Van Huffelen zijn niet verbonden aan de uitbetaling van slechts 3 procent vakantiegeld, aldus Silvania.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram