woensdag 6 juli 2022 17:50
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 juni 2022

Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) meldt dat er een toename is in het aantal meldingen over phishing via Facebook. 

Er is sprake van phishing als iemand probeert toegang te krijgen tot andermans Facebook-account door een verdacht bericht of een verdachte link te sturen met de vraag om persoonlijke informatie te verstrekken. Als iemand toegang heeft gekregen tot een account, kan hij of zij dat account gebruiken om spam te verzenden.

Het KPCN adviseert iedereen om accounts op sociale media goed te beveiligen en om de ogen open te houden voor verdachte e-mails en berichten. “Klik nooit op verdachte links en geef nooit zomaar je informatie weg. Toch op een link geklikt? Rapporteer de link en maak een melding bij de politie”, aldus KPCN. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram