woensdag 6 juli 2022 19:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 juni 2022

Rijexamenkandidaten op Sint Maarten kunnen binnenkort ook afrijden in een automaat. Dat blijkt uit een nieuwe wetswijziging die waarnemend minister van Toerisme, Economische Zaken, Transport & Telecommunicatie (TEATT) Omar Ottley heeft ondertekend. 

Volgens de minister past de huidige wetgeving, waarin alleen afgereden mag worden in een handgeschakelde auto, niet meer bij de huidige verkeerssituatie op Sint Maarten. Er is uitvoerig onderzoek gedaan naar de klachten van mensen op het eiland.

Uit het onderzoek bleek onder andere dat 90 procent van de verkochte voertuigen auto’s met een automatische versnellingsbak zijn. Het is volgens de minister onlogisch dat rijexamenkandidaten verplicht rijexamen moeten doen in een schakelauto, terwijl ze hoogstwaarschijnlijk daarna in een automaat zullen rijden. 

Wanneer de wetswijziging officieel in zal gaan is nog niet bekend. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram