zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De dienstreis naar Atlanta is absoluut geen snoepreisje volgens minister van Economische Ontwikkeling Ruisandro Cijntje (PNP). In tegendeel, er zou een ‘intensief programma met zwaar werk’ zijn. Dat zegt de minister in reactie op PAR-Statenlid Steven Croes.

Croes noemde de dienstreis met 25 genodigden, waaronder de CTB, journalisten en bodyguards, een snoepreisje. Dit weerlegde Cijntje door te benadrukken dat internationale sport een strategische optie voor promotie is en dat het Curaçao veel op kan leveren. De economieminister gaf als voorbeeld het succes van Ajax en hoe dit wereldwijd een groot onderdeel van marketing is.

Verder gaf Cijntje aan dat de bodyguards hun eigen kosten betalen en dat de journalisten geen extra vergoeding ontvangen voor hun diensten. De drie verslaggevers die meegaan zullen vanwege het drukke programma zelfs het risico lopen de honkbalwedstrijd te missen, aldus Cijntje.