woensdag 6 juli 2022 21:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
20 juni 2022

Refineria di Korsou (RdK) wil samenwerken met Caribbean Petroleum Refinery (CPR) om de olieterminal Bullenbaai weer op te starten. Dat meldt de raffinaderij in een persbericht.

De overheid en RdK hebben een onderhandelingscommissie samengesteld die vóór 1 september tot een akkoord moet komen. Caribbean Petroleum Refinery is een consortium van zes Amerikaanse en Braziliaanse bedrijven. CPR wil een leaseperiode van dertig jaar aangaan, met een mogelijke toevoeging van tien jaar. Hiermee is een bedrag van 650 miljoen dollar gemoeid.

De heropening van de olieterminal zou direct 800 werkplekken op moeten leveren. Ook de bedrijfsschool van de raffinaderij moet weer opengaan. Volgens de planning zal er eind februari een ‘binding proposal’ klaarliggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram