zaterdag 16 september 2023 13:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 juni 2022

Gustavo Petro heeft de presidentsverkiezingen in Colombia gewonnen. De linkse kandidaat won op het nippertje met 50,5 procent van de stemmen. 

Het is bijzonder dat Colombia binnenkort een linkse president heeft, voor veel inwoners was dit lange tijd ondenkbaar. Pedro is vooral populair onder jongeren, onder andere omdat hij vredesbesprekingen aan wil gaan met verschillende rebellen. 

Zijn tegenstander, de rechtse Rodolfo Hernández, ging ervandoor met 47,3 procent van de stemmen. Hernández werd vanwege zijn campagnestijl ook wel de ‘Colombiaanse Trump’ genoemd. Hij zegt dat hij hoopt dat Pedro ‘weet hoe hij het land moet leiden’. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram