donderdag 7 juli 2022 01:33
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 juni 2022

‘Kuantu kilo b’a piki?’, oftewel ‘Hoeveel kilo heb jij opgeraapt?’ is de slogan die de overheid heeft gekoppeld aan dit Jaar van de Schoonmaak. De regering vraagt iedereen die deelneemt aan schoonmaakactiviteiten om selfies te maken en de slogan ‘Kuantu kilo b’a piki?’ te gebruiken op sociale media kanalen. 

Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Dorothy Pietersz-Janga (MFK) heeft in maart van dit jaar bekendgemaakt dat zij 2022 als Jaar van de Schoonmaak heeft verklaard. Elk weekend wordt de aandacht gericht op het schoonmaken van een wijk. De regering zegt dat veel van ons denken dat het schoonhouden van ons land een taak is van de overheid, Selikor en vrijwilligers, maar dat het straatafval een probleem van iedereen is. Iedereen zou zichzelf daarom de vraag moeten stellen: wat doe ik om bij te dragen aan een schoon Curaçao?

De overheid gaat een groot programma lanceren om het belang en de verantwoordelijkheid voor een schoon eiland voor alle inwoners te benadrukken. Het selfie-project is onderdeel van dit programma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram