zondag 2 april 2023 03:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 juni 2022

Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (CDA) vindt dat Bonaire zelf te weinig maatregelen heeft genomen om genoeg betaalbare woningen beschikbaar te houden. Dat zegt De Jonge tegen Caribisch Netwerk.

Nederland wil nu naar alle opties kijken voor ‘de gewone Bonairiaan’. Het eiland zou te veel vakantieverblijven bevatten en te weinig betaalbare woningen voor inwoners. Volgens de Jonge ‘kun je gewoon de baas zijn op je eigen eiland, maar dan moet je het wel doen’. Als Bonaire behoefte heeft aan dertig procent sociale huurwoningen, moeten daar volgens de minister gewoon afspraken over worden gemaakt. 

Volgens De Jonge worden vanuit het kabinet alle opties bekeken voor bouwen en wonen op het eiland, waaronder meer sociale huurwoningen, betaalbare huizen voor de middeninkomens, woningbouwcorporaties helpen en betere mogelijkheden voor een hypotheek.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram