zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Voetballer Denzel Dumfries was vrijdag aanwezig bij de opening van Weganan Escolar (WE) Aruba. Leerlingen van 35 verschillende scholen doen mee aan het sportevenement. 

De openingsceremonie vond plaats in het Guillermo Prospero Trinidad stadion in Dakota. Dumfries sprak de aanwezige kinderen toe en wenste hen veel succes. Ook bedankte hij premier Evelyn Wever-Croes (MEP) en minister van Sport Endy Croes (MEP). “Ik vind het fantastisch om hier te zijn. Het is mooi om de vrolijkheid bij de kinderen te zien”, aldus de voetballer. 

Dumfries speelt momenteel voor de Italiaanse club Internezionale en behoort tot de selectie van het Nederlands elftal. Aruba is het geboorteland van zijn vader. Bij de opening sprak Dumfries over zijn loopbaan en het behalen van doelen door hard te werken en in jezelf te geloven. “Sommige dagen lukt het wel en sommige dagen niet. Maar geloof altijd in jezelf”, vertelde de voetballer. 

Tijdens het WE Aruba doen de leerlingen mee aan acht verschillende sportonderdelen. Het evenement duurt tot en met 25 juni.