zondag 21 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Curaçaoënaar David Hawker is er zondag met de winst vandoor gegaan op het internationale MMA evenement Bushido 84 in Brussel. Na de eerste vier minuten wist Hawker zijn Belgische tegenstander Shamil Irisbiev in de eerste ronde te laten stoppen door middel van een ‘armbar’. 

Hawker was bijna drie jaar afwezig in de ring. Ondanks een sterke voorbereiding, moest hij het mentale gedeelte toch alleen doen. “Er ging van alles door mij heen, maar op een gegeven moment kon ik alles aan de kant schuiven en was het tijd voor oorlog”, aldus Hawker. 

De tegenstander van Hawker was Irisbiev, die een record van 4-0 op zijn naam heeft staan. Het leek alsof Hawker bij de tweede trap opgaf, maar in de vierde minuut wist Hawker Irisbriev toch op de grond te krijgen. “De druk van de thuispubliek was erg hoog, maar ik ben blij dat ik ook dat heb kunnen uitschakelen”, geeft Hawker aan.