woensdag 22 maart 2023 05:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
18 juni 2022

De uitbetaling van 1750 gulden compensatie voor ambtenaren staat op losse schroeven. Gouverneur Lucille George-Wout heeft het Landsbesluit daartoe nog niet ondertekend. Dat meldde premier Gilmar 'Pik' Pisas vrijdag tijdens een Statenvergadering.

De gouverneur zou volgens Pisas meerdere vragen aan de regering hebben gestuurd. In de gemeenschap en op sociale media werd verbolgen gereageerd op het voorstel om ambtenaren eind juni een stimuleringsgratificatie van 1750 gulden bruto uit te betalen.

Volgens Pisas wil de regering iets terug doen voor de ambtenaren die tijdens de coronaperiode 12,5 procent op hun salaris moesten inleveren. De regering zou die korting nu willen afbouwen, maar stuitte daarbij op extra voorwaarden door de Nederlandse regering.

De uitbetaling van 1750 gulden per ambtenaar zou de gemeenschap 10,6 miljoen gulden kosten. Pisas zegt dat dit bedrag door de begroting wordt gedekt. De regering is in afwachting van advies hierover van het College financieel toezicht.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram