woensdag 6 juli 2022 19:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 juni 2022

Op Bonaire komt geld extra beschikbaar voor het wegwerken van achterstanden, het versterken van de uitvoeringskracht van het Openbaar Lichaam, het ontwikkelen van wijken en arbeidsbemiddeling. 

Dat blijkt uit de afspraken tussen staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) en het Bestuurscollege van Bonaire. De afspraken lopen tot de verkiezingen van maart 2023 en het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor de uitvoering hiervan. 

In de afspraken zijn programma’s meegenomen die voortkomen uit de dertig miljoen euro die het kabinet via het Coalitieakkoord voor Caribisch Nederland beschikbaar stelt. De focus ligt op de realisatie van merkbare verbeteringen voor de inwoners van Bonaire. 

Ook wordt er een nieuwe bibliotheek ontwikkeld en wordt er ingezet op jeugdparticipatie om jongeren te stimuleren zich in te zetten voor de ontwikkeling van Bonaire. De ambitie is om na de verkiezingen met het dan aangetreden Bestuurscollege en de nieuwe Eilandsraad een langetermijn akkoord te sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram