vrijdag 2 juni 2023 15:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 juni 2022

KLM verwacht dat de maatregelen van Schiphol geen gevolgen zullen hebben op de vluchten van en naar het Caribisch gebied en Suriname. Dat bevestigt regiomanager Dirk Buitelaar tegenover NU.cw. 

Als gevolg van het tekort aan beveiligingspersoneel op Schiphol heeft de luchthaven besloten om per 7 juli een maximum aantal vertrekkende reizigers per dag te verwerken. De luchthaven zal vanaf die dag tot en met het einde van de maand een groot aantal vluchten schrappen. 

“KLM onderschrijft de noodzaak om aanvullende maatregelen te nemen. Tegelijkertijd benadrukken we dat het gedwongen reduceren van het aantal opstappende passagiers zeer ongewenst is en eenmalig en kortstondig moet zijn”, aldus de luchtvaartmaatschappij. “Het kan niet zo zijn dat de gebruikers van de luchthaven structureel opdraaien voor de capaciteitsproblemen van Schiphol.”

De luchtvaartmaatschappij vindt dat het beter is om nu in te grijpen dan dat er ad hoc maatregelen nodig zijn. Dat betekent dat KLM mee zal werken aan het beperken van het aantal lokaal opstappende passagiers om de druk op het beveiligingspersoneel te verminderen. Er zal een limiet gesteld worden aan het aantal tickets dat nog wordt verkocht met vertrek van Schiphol gedurende de piekperiode. Deze maatregel komt bovenop de bestaande acties van KLM, zoals het spreiden van vluchten. 

“Met de huidige informatie die we hebben gekregen van Schiphol is de verwachting dat het niet nodig zal zijn om bestaande boekingen op grote schaal te annuleren”, concludeert de luchtvaartmaatschappij. “KLM houdt Schiphol verantwoordelijk voor de financiële impact van de maatregelen.”

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram