dinsdag 30 mei 2023 11:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 juni 2022

Arts en epidemioloog Izzy Gerstenbluth gaat dit jaar met pensioen. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is al bezig met het zoeken naar een nieuwe kandidaat. Dat laat secretaris-generaal Sharlon Melfor weten tegenover het Antilliaans Dagblad (AD). 

Er wordt zowel op Curaçao als in Nederland gezocht naar een opvolger. Volgens Melfor gaat het om een open sollicitatie. Geïnteresseerden hebben tot 27 juni om te solliciteren en moeten in ieder geval de WO-studie geneeskunde en de opleiding epidemiologie hebben afgerond. Vijf jaar ervaring is een pre, maar geen vereiste. 

‘Doktor Izzy’ stond de laatste twee jaar veel in de schijnwerpers op Curaçao. Hij was het gezicht van het coronabeleid, was aanwezig bij alle persconferenties en gaf dagelijkse updates over het aantal besmettingen.

Gerstenbluth kreeg in mei dit jaar de Cola-Debrot prijs uitgereikt, ter ere van zijn zijn vele wetenschappelijke publicaties, voornamelijk over infectieziektes en chronische aandoeningen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram