donderdag 7 juli 2022 01:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
16 juni 2022

De Curaçao Tourist Board (CTB) meldt dat het toerisme op Curaçao blijft groeien. In totaal bezochten bijna 36.000 toeristen het eiland in de maand mei, dat is ongeveer gelijk aan het aantal van 2019, voor de coronacrisis uitbrak.

Vooral het aantal Nederlandse toeristen blijft toenemen. In mei kwamen er bijna 19.000 Nederlanders naar het eiland, dat is twintig procent meer dan voor de pandemie. Ook het aantal Belgen dat het eiland bezoekt neemt flink toe door de aanvang van de vluchten van Air Belgium. Er kwamen in mei 659 Belgen naar Curaçao, dat is 57 procent meer dan in 2019.

Zestig procent van het aantal toeristen dat afgelopen maand Curaçao bezocht is afkomstig uit Europa. Veertien procent kwam uit Noord-Amerika, vijftien procent uit Zuid-Amerika, acht procent uit de Caribische regio en drie procent uit de rest van de wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram