woensdag 6 juli 2022 18:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 juni 2022

De eerste Bonaire Blue Bottle wordt donderdag overhandigd aan gedeputeerde James Kroon. Hiermee start ook officieel de campagne ‘Refill Bonaire, waarbij de focus ligt op het terugdringen van watergebruik in plastic flessen door toeristen en bezoekers.

Donderdag 16 juni is World Refill Day, de dag waarop overheden en organisaties aandacht vragen voor plasticvervuiling en leven met minder afval. Op Bonaire zal water drinken worden gepromoot, met nadruk op de perfecte drinkwaterkwaliteit op het eiland. De Blue Bottle steunt verschillende natuur- en dierenwelzijnsorganisaties. Ook is er een speciale Refill app, waarmee je de gratis drinkwatertappunten kunt vinden.

Sinds 1 juni is het gebruik van single use plastic verboden op Bonaire.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram