woensdag 6 juli 2022 19:31
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
16 juni 2022

Het plan voor Plantage Bolivia op Bonaire wijkt op verschillende punten af van de originele intenties. Dat meldt Caribisch Netwerk op basis van een persconferentie die projectleider Erik Berkelmans gaf.

Het landgoed, dat zo’n tien procent van het eiland omvat, werd in 2019 voor 12 miljoen dollar gekocht door ondernemer Meine Breemhaar met de intentie om het terrein duurzaam te ontwikkelen. Projectleider Berkelmans belooft in de presentatie ‘groei met behoud van natuur en cultuur’, maar geeft toe dat hij zonder onderzoek nog niet kan stellen dat de plannen geen negatief effect hebben op het milieu. 

De bedoeling was ook dat er huizen in een lagere prijsklasse gebouwd zouden worden. De huurprijzen zijn nog nog niet bekend gemaakt, maar uit het plan blijkt dat de kleinste kavel 600 vierkante meter is en dus ver boven het niveau van sociale huur uit zou komen. 

Daarnaast hebben de ontwikkelaars vanaf het begin gezegd dat minder dan tien procent van het gebied uit woningen zal bestaan, maar de projectmanager blijkt nu niet te kunnen garanderen of het daar ook echt bij blijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram