donderdag 7 juli 2022 00:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 juni 2022

Het Actiecentrum Ondermijning Curaçao (ACOC) gaat de komende periode meer controles uitvoeren bij bedrijven in de autobranche. Afgelopen week vonden er multidisciplinaire controles plaats bij een autosloperij en twee bedrijven die handelen in auto’s en auto-onderdelen.

ACOC is een samenwerkingsverband tussen partners die zich bezighouden met de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Zo zetten onder andere het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO), de Douane, Stichting Belasting Accountants Bureau (SBAB) en Korps Politie Curaçao (KPC) zich in tegen illegale activiteiten in de branche.

De instanties hebben de autobranche gekozen als één van de centrale thema’s voor de samenwerking vanwege de kwetsbaarheid van deze sector. ACOC stelt dat criminelen de aankoop van auto’s kunnen gebruiken om geld wit te wassen. Ook zijn er andere vormen van voertuigcriminaliteit, zoals illegale autohandel, diefstal en het omkatten van chassisnummers.

De komende periode kunnen meer autobedrijven een bezoek van het ACOC verwachten. Tijdens de controles zal ook informatie gegeven worden over de gevaren en het herkennen van signalen van illegale handelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram