woensdag 6 juli 2022 23:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
15 juni 2022

De Nederlandse regering heeft ruim 2,6 miljoen euro extra vrijgemaakt om de levensomstandigheden op Sint Estatius te verbeteren. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen en regeringscommissaris Alida Francis van Sint Eustatius tekenden dinsdag het Afsprakenakkoord Sint Eustatius 2022-2023. 

In dit akkoord staat onder andere een verhoging van de inkomens en een verlaging van de kosten voor levensonderhoud. Prioriteiten zijn armoedebestrijding, volkshuisvesting, duurzame energie en economische ontwikkeling. 

Er is 1 miljoen euro beschikbaar om achterstanden op het eiland weg te werken, de vrije uitkering gaat met hetzelfde bedrag omhoog. Ook is er ruim 660.000 euro beschikbaar om de bestuurs- en uitvoeringskracht op het eiland te versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram