woensdag 6 juli 2022 17:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 juni 2022

Het VMBO op Bonaire kent vanaf 2024 een nieuwe leerweg. De nieuwe leerweg zal de huidige Theoretische Leerweg (TL) en de Gemengde Leerweg (GL) samenvoegen. Dat meldt Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN).

De nieuwe leerweg zal praktijkgerichter worden en komt in het derde leerjaar van het VMBO aan bod. De leerlingen krijgen dan een praktijkgericht programma, wat inhoudt dat ze met echte opdrachten aan de slag gaan van bedrijven en organisaties uit zowel Bonaire als Nederland. 

“Op deze manier krijgen ze een helder beeld van de wereld buiten de schoolpoort, ontdekken ze wat ze echt leuk vinden en waar ze goed in zijn. Bovendien ontwikkelen ze vaardigheden die ze helpen bij het maken van keuzes voor het vervolgonderwijs”, aldus RCN. 

Elke school biedt één of meerdere praktijkgerichte programma’s aan. In zo’n programma doen leerlingen concrete ervaring op in verschillende werkvelden. De Scholengemeenschap Bonaire (SGB) gaat binnenkort van start met een praktijkgericht programma. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram