woensdag 6 juli 2022 22:59
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 juni 2022

Aqualectra gaat de komende jaren verder met minder personeel om geld te besparen. De komende jaren zal het bedrijf bijna 150 minder werknemers in dienst hebben. Dat meldt het Antilliaans Dagblad (AD).

Het nutsbedrijf wil het aantal werknemers terugbrengen van 616 werknemers in 2019 naar 468 medewerkers in 2026. In totaal zal het bedrijf hiermee bijna 13,9 miljoen gulden besparen. 

De vakbonden van Aqualectra zijn niet akkoord gegaan met de korting van 12,5 procent op salarissen, maar zijn wel akkoord gegaan met een ‘herinrichtingsproject’ waarbij de personeelskosten verminderd zullen worden.

De personeelskosten waren volgens het nutsbedrijf te hoog, daarom is besloten om de komende jaren 148 personeelsleden te laten gaan. De komende jaren zal er volgens het water- en stroom bedrijf een duidelijke structurele daling te zien zijn in de kosten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram