woensdag 6 juli 2022 21:44
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 juni 2022

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft binnen 24 uur twee drugstransporten onderschept. Daarbij heeft het schip naar schatting 1.040 kg aan cocaïne in beslag genomen.

Een maritiem patrouillevliegtuig detecteerde begin juni een snelle motorboot in de Caribische zee. De Zr.Ms. Groningen schakelde toen de aan boord gestationeerde MH-65 Dolphin helikopter van de US Coast Guard in om de verdachte boot te lokaliseren. De boot is vervolgens gestopt en de opvarenden zijn opgepakt. 

Vervolgens kreeg de bemanning van Zr.Ms. Groningen, kort na het afronden van de eerste actie, een tweede boot in het vizier. “Daarop is snel gehandeld door opnieuw de helikopter en de twee FRISC-onderscheppingsvaartuigen er naartoe te sturen. Mede door de snelheid van handelen is de tweede go-fast onderschept”, aldus Defensie. 

De vijf opvarenden van beide acties en de drugsvangsten zijn op een later moment overgedragen aan een schip van de US Coast Guard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram