woensdag 6 juli 2022 18:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 juni 2022

Tijdens het maritieme evenement Velas Latinoamérica waren verschillende vaartuigen van Defensie te bewonderen, waaronder de onderzeeboot Zr.Ms. Dolfijn. De boot was niet open voor het grote publiek, maar NU.cw kreeg toch een kijkje achter de schermen. 

De onderzeeboot voer woensdag 18 mei Willemstad binnen. Totdat Velas Latinoamérica begon werd er gezamenlijk geoefend met andere Nederlandse eenheden in het Caribisch gebied. De boot is inmiddels weer vertrokken.

Zr.Ms. Dolfijn is een onderzeeër van de Walrusklasse en doet dienst sinds 1993 als derde onderzeeër van deze klasse. De eerste twee kleine onderzeeërs zijn Zr. Ms. Walrus en Zr. Ms. Zeeleeuw. De Dolfijn is 68 m lang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram