woensdag 31 mei 2023 11:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 juni 2022

Amerikaanse mariniers gaan vanaf maandag oefenen op Aruba voor de Caribbean Coastal Warrior 2022. In deze training trainen mariniers van het United States Marine Corps samen met de Nederlandse mariniers van het Marine Squadron Carib. 

Caribbean Coastal Warrior is een training waarbij vooral duikactiviteiten centraal staan. De wateren van Aruba zijn voor de beide marinierseenheden een geschikte trainingslocatie. Gezien de combinatie van klimaat, watertemperatuur, waterhelderheid en logistieke ondersteuning zijn de condities optimaal voor een effectieve en geslaagde training. 

De militaire samenwerking tussen de Verenigde Staten en Nederland is hecht. “Het United States Marine Corps en het Korps Mariniers beschouwen elkaar als vaste partners”, aldus Defensie. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram